Gazze Ramazan’a ateşkes olmadan girdi: Ölü sayısı 31 bin 112 oldu

Hamas Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırılarında ölü sayısının 31 bin 112’ye yükseldiğini açıkladı.

Gazze Şeridi’ndeki savaş 157’nci gününde devam ederken, Ramazan öncesi ateşkes çabaları sonuç vermedi.

Hamas Sağlık Bakanlığı tarafından verilen yeni bilançoya göre 7 Ekim’den bu yana 31 bin 112 Filistinli İsrail saldırılarında öldü.

Son 24 saatte 67 kişinin öldüğünü bildiren Sağlık Bakanlığı, 157 günde yaralı sayısının ise 72 bin 760’a çıktığını belirtti.

Hamas lideri İsmail Haniye pazar günü yaptığı açıklamada Hamas'ın Gazze'de ateşkes için "müzakerelere açık" olduğunu söyledi.

Haniye, "Açıkça söylüyorum ki bir anlaşmaya varılamamasının sorumluluğu işgalciye (İsrail) aittir, ancak her ne şekilde olursa olsun müzakerelere devam etmeye açık olduğumuzu söylüyorum" dedi.

Ateşkes umutları devam ederken Filistin bölgesinde açlık çeken halk çaresizce yiyecek bekliyor. Yardımlar da farklı şekillerde ulaştırılmaya çalışılıyor. Kuşatma altındaki Filistin topraklarının çeşitli bölgelerine havadan yardımlar atılırken, son yardım operasyonuna Amerikan, Fransız, Belçika ve Mısır uçakları katıldı.

Gazze'de "yaygın bir kıtlığın neredeyse kaçınılmaz olduğu" uyarısında bulunan BM’ye göre paraşütle atlama ve deniz yoluyla yardım gönderme, karadan yardım göndermenin yerini tutamaz.