Gazze’de dört ayda 12 bin 300’ü aşkın çocuk öldürüldü

BM Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA, Gazze'de dört ayda, dünya genelinde dört yıldır süren çatışmalarda öldürülen çocuk sayısından daha fazla çocuk öldürüldüğünü bildirdi.

UNRWA Başkanı Filippe Lazzarini, "Bu savaş çocuklara karşı bir savaştır. Onların çocukluklarına ve geleceklerine karşı bir savaştır” dedi.

Lazzarini, "Sarsıcı. Gazze'de sadece dört ay içinde öldürüldüğü tahmin edilen çocuk sayısı, dünyadaki tüm çatışmalarda dört yıl içinde öldürülen çocuk sayısından daha fazla" dedi. 

Lazzarini mesajında 2019-2022 yılları arasında dünya genelindeki çatışmalarda 12 bin 193 çocuğun öldürüldüğünü gösteren Birleşmiş Milletler rakamlarına atıfta bulundu.

Bu bilanço, Hamas tarafından yönetilen Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı'nın Ekim ayı ile Şubat ayı sonu arasında Filistin topraklarında 12.300'den fazla çocuğun öldüğünü gösteren raporlarıyla karşılaştırıldı. 

Hamas Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği bombardımanlar ve kara harekâtı sonucunda Gazze'de çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 31 bin 184 Filistinli öldürüldü.