Gazze’de binlerce kadından gösteri

Gazze Şeridi’nde aylardır devam eden eylemler kapsamında ilk kez binlerce kadın gösteri düzenleyerek, çıkan olaylarda onlarca kişi yaralandı.

Gazze ile İsrail’i ayıran sınır bölgesindeki eyleme binlerce kadın çocuklarıyla birlikte katıldı. İsrail’in ablukasını protesto eden ve 1948’den sonra yerlerinden edilen Filistinli mültecilerin topraklarına geri dönmesini talep eden kadınlar, sınırdaki bariyerlere onlarca metre kadar yaklaşmayı başardı.

Ellerinde Filistin bayrağı olan onlarca kadın bariyerlere ulaşmayı başarırken, gösteride olaylar çıktı. İsrail güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yaşanan çatışmalarda en az 17 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı yetkililerindne Aşraf al Qodra, göstericilerin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandıklarını söyledi.

Gazze Şeridi ile İsrail arasında 30 Mart’ta başlayan ‘Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’ adlı eylemlerde şimdiye kadar en az 138 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Sadece ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdığı ve İsrail’in kuruluş yıldönümü olan 14 Mayıs’ta 62 gösterici hayatını kaybetmişti.

İsrail yönetimi Hamas’ı suçlarken, göstericilerin asker ve polislere yönelik saldırılarda kalkan olarak kullanıldığını iddia ediyor.