Fransa’da İran saldırısı boşa çıkarıldı iddiası

Fransa’da Halkın Mücahitleri’ne bağlı İran Ulusal Direniş Konseyi (CNRI), İran rejiminin bombalı saldırı planının boşa çıkarıldığını iddia etti. Belçika, Almanya ve Fransa’da bir çok kişi gözaltına alındı.

CNRI, İran rejiminin Paris bölgesindeki Villepint’te geleneksel olarak her yıl düzenlenen büyük mitinge saldırı planladığını iddia etti. CNRI, Avrupa’da rejimin “casusluk ve terörist saldırı merkezleri” olarak suçladığı temsilciliklerinin kapatılmasını istedi.

CNRI, Avrupa’nın farklı ülkelerinde İranlı diplomatlar, istihbarat bakanlığı VEVAK ve Kudüs güçlerinin saldırı planladığına dair defalarca uyarıda bulunduklarını söyledi.

Cumartesi günü Belçika’da İranlı bir çift, patlayıcı madde ile yakalandı. Çiftin, muhaliflerin büyük buluşmasına yönelik saldırı planı içerisinde olduğu iddia edildi. Sözkonusu toplantıya aralarında Amerikan Kongresi’nin eski Başkanı Newt Gingrich ve New York eski belediye başkanı Rudy Gulliani de katıldı.

Brüksel’deki çiftin aracında 500 gram patlayıcı bulunduğu belirtilirken, her ikisi de Pazartesi günü “terörist saldırı teşebbüsünden” tutuklandı.

Çiftle bağlantılı olarak Almanya’da da İranlı bir diplomat gözaltına alınırken, Fransa’da da aynı dosya kapsamında üç kişi gözaltına alındı.

Bu gelişmeler, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Pazartesi öğleden sonra Avrupa turuna başladığı bir zamana denk geldi.