Filipinler'de kilise baskını ve sıkıyönetim

Filipinler'de DAİŞ bağlantılı Ebu Sayyaf'ın bir kiliseyi basarak 10 kişiyi rehin almasının ardından bölgede 60 günlük sıkıyönetim ilan edildi. 

Filipinler'de DAİŞ'e biat eden Ebû Sayyaf örgütünün Marawi kentinde bir kiliseyi basarak 10 kişiyi rehin almasının ardından bölgede 60 günlük sıkıyönetim ilan edildi.

Daha önce DAİŞ'e biat ettiğini açıklayan Ebû Seyyaf örgütünün dün Mindanao eyaletine Marawi kentinde bir kiliseyi basarak 10 kişiyi rehin almasının ardından başlayan gerginlik devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre çeteler, kilisenin rahibinin de aralarında olduğu 10 kişiyi rehin alarak çevredeki evleri ateşe verdi. Filipinler yönetimi ise bölgeye ordu birliklerini göndererek, nüfusun çağunluğunu Müslümanların oluşturduğu Marawi kentini çembere aldı.

Rusya gezisini yarıda keserek, ülkesine dönen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ise hükümetin internet sitesinde yayımladığı bir videoyla Mindanao eyaletinde 60 günlük sıkıyönetim ilan edildiğini duyurdu. Duterte, "Bir yıl sürerse, bir yıl sürer. Ama bir ay içinde sona ererse mutlu olurum" dedi.

Mindanao eyaletine bağlı Marawi kenti, geçmişte Müslümanlar ile Hristiyanlar arasında çatışmalara sahne olmuştu.