FBI'ın Rusya soruşturması: Trump ifade verdi

ABD Başkanı Donald Trump, kazandığı 2016 seçimlerine Rusya’nın müdahalesine yönelik soruşturmada özel savcı Robert Mueller’e ifade verdi.

Gazetecilere konuşan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, FBI tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yazılı ifade gönderdiğini söyledi. Trump, FBI’nin özel olarak görevlendirdiği savcı Robert Mueller’in sorularını yazılı olarak cevapladığını belirtti.

Soruları avukatlarının yerine bizzat kendisinin yanıtladığına vurgu yapan Trump, “Bana bir dizi soru soruldu ve çok basit bir şekilde cevaplandırdım” diye konuştu.

Kasım 2016’daki Amerikan seçimlerine Rusya’nın etkisi ve müdahalesini soruşturan eski FBI Başkanı Robert Mueller, soruşturma için ‘özel savcı’ olarak görevlendirilmişti. Mueller, Trump’ın seçim kampanyasını yürüten ekibin Rusya ile bağlantılı olduğu iddialarının üzerine gidiyor.

Daha önce Trump’ın kampanya ekibinde yer alan en az iki eski danışmanı, Rusya ile bağlantılı usulsüzlüklerden dolayı hapis cezası almışlardı.

ABD Başkanı Donald Trump ise, FBI’nin soruşturmasını ‘cadı avı’ olarak nitelendirmiş ve Adalet Bakanı Jeff Sessions’tan Robert Mueller’i görevden almasını istemişti. Bu talebe direnen Sessions, geçtiğimiz hafta Trump’ın isteği üzerine istifa etmişti.