Eski bir CIA casusu: Yaptıklarımı teröristler yapıyor!

Küba kökenli eski bir CIA casusu, yayınladığı bir kitapta yaşam öyküsünü anlattı.  Casus, kendisini “terörist” olarak tanımladı.

CIA eski casusu Antonio Veciana, “Trained to kill” adlı kitabı gazeteci Carlos Harrison ile birlikte yazdı.  88 yaşındaki Veciana, 1959 yılında Bishop kod adlı CIA ajanı David Atlee Philipps tarafından, Küba lideri Fidel Castro’yu öldürmek için CIA’ye alındı.

Veciana kitabında “Benim yaptıklarımı teröristler yapıyor. Sadece böyle adlandırılmıyor” diyor.

YALAN BİLGİLER YAYDI

Başta amacın Küba rejimini istikrarsızlaştırmak olduğunu anlatan Veciana, “Benim işim söylenti yaymaktı” ifadelerini kullanıyor. Veciana, Küba hükümetinin çocukları annelerinden koparacağı yönündeki bir yasa projesi hazırladığı yönünde yalan bir bilginin yayılmasının arkasındaki kişinin olduğunu söyledi.

Bu yalan üzerine “Peter Pan” operasyonu başlatılmış ve 14 bin çocuk aileleri tarafından ABD’ye gönderilmişti. Veciana, çocukları ailelerinden bu şekilde kopartmasından dolayı pişmanlık duyduğunu ifade ediyor.

CASTRO’YU ÖLDÜRMEK İÇİN GRUP KURDU

Veciana kitapta ayrıca Castro karşıtı “Alpha 66” adlı bir paramiliter grup kurduğunu da anlatıyor.  Bu grup, 60 ve 70’li yıllarda Castro’ya karşı saldırılar düzenlemişti.

CIA KENNEDY'NIN ÖLÜMÜNDEN ÖNCE KATİLİ İLE GÖRÜŞTÜ!

Veciana, kendisini işe alan Bishop’u, 1963’te ABD Başkanı Kennedy’nin katili Lee Harvey Oswald ile de cinayetten üç ay önce görüşürken gördüğünü de yazdı.

Yaşamını bir “başarısızlık öyküsü” olduğunu söyleyen Veciana, zira Castro’yu öldürme girişimlerinde ve Ernesto Che Guevara’nın saygınlığını düşürmek için yaptığı operasyonların başarısız olduğunu anlattı. Bir çok kez intihar girişiminde bulunduğunu ifade eden Veciana, sonunda eski yaşamını bir kenara attığını kitabında şu sözlerle dile getiriyor: “Gizli yaşamım burada son buldu.”