CDU, Suriye için ‘insani bölge’ ve ‘Avrupa ordusu’ önerdi

Almanya'da iktidar ortağı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) milletvekili Roderich Kiesewetter, Kuzey ve Doğu Suriye’de insani bir bölge oluşturulması ve bu bölgenin Avrupa birlikleri tarafından korunmasını önerdi.

Alman haber ajansı DW’ye göre Berlin merkezli rbb-inforadio'ya konuşan CDU dış siyaset uzmanı Roderich Kiesewetter, "Alman ordusu da dahil Avrupalı askerlerin bölgeye gönderilmesine hazırlıklı olmayız" dedi.

Ayrıca bölgeye sağlık, yardım, yeniden imar ve psikolojik destek için ekipler gönderilmesinin önemli olduğunu ifade eden Kiesewetter, bu misyonun Avrupa Birliği'nin (AB) hareket kabiliyeti bulunduğuna dair bir işaret olacağını söyledi.

CDU milletvekili, Avrupa askerlerinden oluşacak bir birliğin aynı zamanda ABD'ye yükü birlikte paylaşmaya yönelik önemli mesaj göndereceğine de işaret etti.

Hükümetinin diğer ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich de Türkiye üzerindeki baskının artırılmasını istedi. Mützenich, "Türk hükümetinin devletler hukukuna aykırı davranışının sonuçları için harekete geçmeye hazır olan çok sayıda Avrupa Birliği ülkesi olduğuna inanıyorum" dedi.