Brezilya’da ölü sayısı 50 bini aştı

Aşırı sağcı Jair Bolsonaro’nun Cumhurbaşkanı olduğu Brezilya’da yeni koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bini aştı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Pazar günü yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde ölü sayısı 50 binin üzerine çıktı. Son 24 saat içerisinde 641 kişi hayatını kaybetti. Worldmeter sitesine göre Brezilya’da 50 bin 659 kişi yaşamını yitirdi.

Covid-19’un yeni merkez üssü haline gelen Brezilya hem ölü hem de vaka sayısında ABD’nin ardından ikinci sırada geliyor.

Brezilya’da 1 milyon 87 bin dolayında vaka tespit edildi. Ancak gerçek bilançonun çok daha ağır olduğu tahmin ediliyor. Zira 212 milyon nüfuslu bu ülkede Covid-19 testleri konusunda ciddi bir sıkıntı yaşandı. Ancak daha da kötü olanı, bu ülkenin başında Jair Bolsonaro bulunuyor. Aşırı sağcı Cumhurbaşkanı, başından beri sağlık krizini küçümsüyor ve halkı evlerinden çıkmaya çağırıyor.

Avrupa’da virüsün ilerleyişi yavaşlarken, Latin Amerika’da çok hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Bölgenin güney parçası Pazar günü kış mevsimine girdi. Meksika’da son günlerde ölü sayısı 22 bine dayandı, Arjantin’de 1.000’i ve Peru’da 8 bini aştı. Kolombiya’da da günlük ölümler hızlı bir artış yaşarken, toplam ölü sayısı 2 bin 200’ün üzerinde çıktı.