Biden: Trump bir fotoğraf için Amerikalılara karşı orduyu kullanıyor

ABD başkanlık seçimlerinin Demokrat Aday Joe Biden, Donald Trump’ın Amerikalılara karşı orduyu kullandığı ve barışçıl eylemcilere karşı gaz sıktığı tepkisinde bulundu.

ABD Başkanlık Adayı Joe Biden, ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray yakınındaki bir kiliseye sürpriz ziyareti ardından Twitter üzerinde yaptığı açıklamada “Amerikalılara karşı Amerikan ordusunu kullanıyor. Barışçıl eylemcilere göz yaşartıcı gazlar gönderiyor ve plastik mermi atıyor. Bir fotoğraf için” dedi.

Biden, “Çocuklarımız için, bu ülkenin ruhu için, onu kesinlikle yenmeliyiz. Buna sıkı bir şekilde inanıyorum: Ancak birlikte yapabiliriz” diye ekledi.

77 yaşındaki Biden, 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde 73 yaşındaki multi-milyarder Trump ile karşı karşıya gelecek.

Protesto eylemleri, 25 Mayıs’ta 46 yaşındaki siyah George Floyd’un bir Beyaz polis tarafından sokak ortasında boynuna basılarak nefessiz bırakılması sonucu öldürülmesi ardından başladı.

Bir haftadır her gece sokaklarda eylemler yapılırken, Washington, New York, Los Angeles ve onlarca başka kentte güvenlik tedbirleri arttırıldı. Eylemler Beyaz Saray önüne kadar uzandı.

KİLİSEDE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN ORDUYU DEVREYE KOYDU

Trump, Pazartesi akşamı yaptığı kısa bir açıklamada Washington’da binlerce ağır silahlı asker ve polisin harekete geçirildiğini duyururken, olayların Washington’da yaşanmasının bir “utanç” olduğunu savundu.

Trump Beyaz Saray bahçesinde açıklama yaptığı sırada polis dışarıda eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gazlar kullanıyordu. Amaç, “Başkanların kilisesi” olarak da adlandırılan Saint John kilisesine bir yol açmaktı. ABD Başkanı, önceki günlerde yakılan kiliseye yürüyerek gitti ve elinde bir İncil ile fotoğraf çektirdi.