Belçika’da sağlıkçılara yönelik ayrımcılık yasak

Belçika’da konut ve kiracı sendikalarına gönderilen bir mektupta, sağlıkçılara yönelik ayrımcı davranışların yasak olduğu ve cezai yaptırıma uğrayacağı hatırlatıldı.

Belçika’da ayrımcılığa karşı mücadele eden ve fırsat eşitliğini savunan kamu kuruluşu UNIA, ev sahipleri ve kiracı sendikalarına bir mektup göndererek, sağlıkçılara yönelik evden çıkarma gibi ayrımcı davranışların cezai yaptırıma uğrayabileceği uyarısında bulundu.

UNIA Müdürü Patrick Charlier, “Bu davranışların dayanışmanın öne çıkarılması gereken bir toplumda yeri yoktur” dedi.

UNIA, son haftalarda koronavirüs salgını nedeniyle hemşireler, doktorlar ve tüm sağlık çalışanlarına yönelik ortaya çıkan ayrımcı davranışlardan duyduğu rahatsızlığı iletti.

Kuruluş, komşular ve kira ortakları tarafından sağlık çalışanlarına yönelik çok sayıda ayrımcı davranışın kendilerine yansıdığı tepkisinde bulundu.

Sağlık personellerinin virüsü bulaştırabilecek bir tehdit olarak görüldüğünü ifade eden kuruluş, bazı vakalardan örnek gösterdi.

Bu çerçevede, bir hemşirenin mahallede aracını park etmesinin engellenmeye çalışıldığı, bir başkasının evine girerken eldiven takmaya zorlandığı veya bazılarının en hızlı şekilde evden taşınmaya teşvik edildiği, hatta kovulma vakalarının olduğu kaydedildi.