‘Başkanlığı uzun sürmeyecek’ denen Trump 2020’ye hazırlanıyor

Göreve geldiği 2017 başından bu yanaki icraatlarıyla sürekli gündem oluşturmayı başaran ABD Başkanı Trump’ın ‘gizlice’ hazırlandığı 2020 kampanyası için bağış topladığı bildiriliyor.

ABD Başkanı Donald Trump’a karşı sert muhalefetiyle bilinen New York Times (NYT) gazetesi, Trump’ın 2020 başkanlık seçimleri için bu yılın başından itibaren bağış topladığını ortaya koydu.

Gazetenin haberine göre Trump için şimdiden  88 milyon dolar bağış toplarken, bağışlar hem Trump hem de Cumhuriyetçi Parti’nin iki ayrı seçim kampanyası adına toplandı.

NYT’nin haberinde, Trump’ın Demokrat Parti’den olası rakibine karşı önemli bir üstünlük kazandığı savunuldu. Hillary Clinton’un 2016 seçimlerinde Trump’a karşı 2 milyon oy almasına rağmen bazı eyaletlerdeki oy farkı nedeniyle kaybetmesi ardından Demokratlar arasında ciddi bir sessizlik dikkat çekiyor.

2016 seçimlerinde 500 milyon dolar bağış toplayan Clinton’a karşı Trump sadece 200 milyon dolar bağış alabilmişti. 

İç ve dış siyasetteki sıradışı vaatleri nedeniyle Trump’ın seçilmesinden sonra yapılan yorumlarda, başkanlığının ‘çok uzun sürmeyeceği’ yorumları dahi yapılmıştı. Ancak NYT’nin haberi, Trump’ın şimdiden 2020 için de iddialı olduğunu gösteriyor.