Avrupa kapılarında yeni trajedi: En az 20 göçmen öldü

Libya açıklarında göçmenleri taşıyan bir geminin batması sonucu en az 20 göçmenin öldüğü bildirildi.

İtalya sahil güvenlik birimlerinin bir sözcüsü AFP’ye yaptığı açıklamada “Bugün kritik bir durum var. Yaklaşık 200 kişi suya düştü ve şimdilik 20 cenaze var” dedi.

Göçmenler 500 ila 700 kişinin bulunduğu küçük bir gemide yer alıyordu.  Dram, Libya’nın başkenti Trablus’un 100 kilometre batısındaki Zuara açıklarında meydana geldi.

Kurtarma operasyonuna insani bir yardım kuruluşuna ait bir gemi de katıldı. Maltalı sivil toplum örgütü MOAS’ın kurucularından Chris Catrambone, suya düşen onlarca göçmenin fotoğraflarını sosyal ağ twitter üzerinde paylaştı.

Catrambone, “Bu bir korku filmi sahnesi değil, Avrupa kapılarında bugün yaşanan gerçek bir trajedidir” dedi. Catrambone, alanda 30 dolayında cenazenin suda yüzdüğünü belirterek, “Çoğu genç çocuklar” diye yazdı.

Libya açıklarında Çarşamba günü toplam 15 dolayında operasyon İtalyan sahil birimleri tarafından gerçekleştirildi. Salı günü 1500 dolayında göçmenin kurtarıldığı operasyonlar yapılmıştı. Libya sahil güvenliği ise 237 göçmeni tespit etmişti.