Atina’da polis karakoluna eylem: İki yaralı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir polis karakoluna düzenlenen eylemde iki polis yaralandı.

Saldırı, anarşitlerin başkentteki kalkınma platformu Airbnb’ye karşı gerçekleştirdiği bir yürüyüşün ardından gerçekleşti.

Yerel saatle 21.30 sıralarında Acropol polis karakoluna yönelik kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Karakola taş ve sopaların atıldığı bildirildi. Polis gaz bombaları ile eylemcilere müdahale etti. İki polisin hafif yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Eylemi üstlenen olmazken, gözaltına alınan da olmadı.

Yürüyüş ve polis karakoluna yönelik eylem, beş gün önce muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi’nin lideri Kyriakos Miçotakis’in Başbakan olarak seçilmesinden sonrasına denk geldi. Miçotakis, seçim kampanyasında güvenlik eksenli politikaları merkezine almıştı.

ANARŞİSTLERDEN SAĞCI BAŞBAKAN’A HOŞGELDİN MESAJI

Miçotakis, özellikle anarşitlerin mahallesi ve alternatif başkenti olarak değerlendirilen Exarchia mahallesinde “kamu düzenini” sağlama sözü ve polisiye tedbirleri arttırma vermişti.

Pazar günü sözkonusu mahallede iki seçim sandığı çalınmış ve eylemi anarşist bir grup üstlenmişti. Grup, “Bu, bizi bitirme sözü veren Kyriakos Miçotakis’e ve Yeni Demokrasi’ye hoş geldin mesajımızdır” demişti.