Atina’da el yapımı bomba patladı: 2 hafif yaralı

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın merkezinde bir kilise önüne bırakılan el yapımı yanıcı bir cismin patlaması sonucu, iki kişi yaralandı.

Patlama, yerel saatle 07.10 sıralarında meydana geldi. Şüpheli bir paket ihbarı üzerine polisin olay yerine gittiği sırada patlamanın yaşandığı bildirildi.

Patlamada kilise gardiyanı ve bir polis hafif yaralandı. Saint-Denis kilisesi, Kolonaki mahallesinde hem ticari hem de rezidansiyel bir sokakta bulunuyor.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

17 Aralık günü de Atina’da özel radyo-televizyon grubu Skai binasına el yapımı bir bomba ile saldırı düzenlenmişti. Patlama sonucu binada önemli oranda hasar oluşmuştu. Ülkenin en önemli medya gruplarından biri olan Skai, armatör Alafouzos ailesine ait. Bir kaç katlı binada, merkez sağın gazetesi Kathimerini de bulunuyor.

Yunanistan’da medya grupları, bankalar, kamu kurumları veya diplomatik temsilciliklere yönelik saldırılar son yıllarda sıklaştı. Saldırılardan genellikle anarşist veya radikal sol gruplar sorumlu tutuluyor.

14 Kasım’da Atina’da Sayıştay savcı yardımcısının evinin önüne yanıcı bir madde bırakılmıştı. İki medyaya yapılan ihbar ardından olay yerine giden polis, sözkonusu patlayıcıyı etkisiz hale getirmişti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Ancak uzmanlar eylem türünün radikal solcu örgüt “Halk Savaşçıları Grubu”na gönderme yaptığını düşünüyor. Bu grup 2013’te ortaya çıktığından bu yana benzer en az beş saldırı düzenledi.