Arap Koalisyonu Sana’da Şii Husileri bombaladı

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, Yemenli Husi milislerinin füzeli saldırısına misilleme olarak, başkent Sana’da bir çok noktayı bombaladıklarını bildirdi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın yayınladığı Arap Koalisyonu açıklamasına göre, operasyonda balistik füze kapasiteleri dahil “meşru askeri hedefleri yok etmek” hedeflendi.

Husilere bağlı El Mesira televizyon kanalı, Sana’da başta askeri üsler ve bir askeri okul olmak üzere bazı hedeflere yönelik en az 19 saldırı gerçekleştiğini bildirdi.

Arap Koalisyonu’nun bombardımanı, Husi milislerinin Cumartesi günü Riyad ve güney doğudaki Cizan kentine yönelik balistik füze saldırılarından sonrasına denk geldi.

Bu saldırılarda Riyad’da iki sivil hafif yaralandı. Başkent Riyad’da, koronavirüs Covid-19 salgını nedeniyle kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Askeri gerilimin tarafların Birleşmiş Milletler’in küresel ateşkes çağrısına olumlu sinyal verdiği bir sırada artması dikkat çekti. BM, Covid-19 pandemisi nedeniyle küresel ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Yemen’de henüz herhangi bir vaka tespit edilmedi. Ancak sivil toplum örgütleri, salgının zaten dünyanın en ağır insani krizinin yaşandığı bu ülkeye sıçramasının felaket sonuçlara yol açacağından endişe ediyor.