Almanya’da vali cinayetinde iki gözaltı daha!

Kassel Bölge Valisi Lübcke’nin öldürülmesiyle bağlantılı olarak iki Neonazi daha gözaltına alındı. Zanlıların evinde arama yapan polis bir silah deposu buldu.

2 Haziran günü işlenen Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Tutuklu Neonazi Stephan Ernst’in Çarşamba günü cinayeti itiraf etmesinin ardından soruşturmasını genişleten polis birimleri, bugün Almanya’nın iki kentinde operasyonlar gerçekleştirdi.

Lübcke cinayetinde “yardım ve yataklık” yaptıkları belirtilen Elmar J. ve Markus H. gözaltına alındılar.

NRW Eyaleti’nin Höxter kentinde gözaltına alınan 64 yaşındaki Elmar J.’nin Lübcke cinayetinde kullanılan silahı 2016 yılında Ernst’e sattığı ifade ediliyor.

Kassel kentinde gözaltına alınan 43 yaşındaki Markus H.’nin ise uzun bir süredir Neonazi çevrelerde tanındığı ve cinayetten haberdar olduğuna dikkat çekiliyor.

Der Spiegel dergisinin internet sitesi polis birimlerinden aldığı bilgilere göre operasyonda Neonazilere ait bir silah deposu da ele geçirildi.

Federal Başsavcılığın her iki gözaltı olayına ilişkin öğlen saatlerinde düzenleyeceği basın açıklamasıyla ayrıntılı bilgiler vermesi bekleniyor.

2015 yılında mültecilerin Almanya’ya akın etmesi sırasında başbakan Merkel’in kapıları açmasını desteklediği için Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke Neonaziler tarafından tehdit edilmişti.

Almanya’yı sarsan cinayetinden ardından mültecilere yardımlarda öne çıkan birçok yerele yönetici ve belediye başkanlarının ölümle tehdit edildiği ortaya çıkmıştı.