Almanya’da Tesla’ya sabotajı solcu bir grup üstlendi

Berlin yakınlarındaki ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla fabrikasına sabotaj düzenlendi. Fabrika üretimi durdurmak zorunda kaldı. Sabotajı solcu bir grup üstlendi.

Indymedia web sitesinde yayınlanan bir mesaja göre Alman radikal sol bir grup Tesla’ya yönelik sabotajı 5 Mart Salı günü üstlendi.

Web sitesinde açıklaması yayınlanan "Vulkan Gruppe", "Sabotajımızla Tesla'nın gigafactory'sinde mümkün olan en büyük kesintiyi gerçekleştirmeyi kendimize hedef olarak belirledik" dedi.

Sabotaj sabah erken saatlerde gerçekleşti. Başkentinin güneyindeki Tesla tesisinin yakınında bir elektrik direğinde yangın çıkarken, Amerikan otomobil üreticisinin fabrikası, çevredeki toplulukları da etkileyen elektrik kesintisi nedeniyle üretimi durdurmak zorunda kaldı.

Polis kundaklama şüphesiyle soruşturma başlatıldığını duyururken, fabrika yöneticileri ve yerel yetkililer de eylemin kasıtlı olduğunu açıkladı.

Indymedia'da yayınlanan mesajda Tesla'nın "toprağı, kaynakları, insanları, emeği yediği ve bunun için haftada 6000 SUV, ölüm makinesi ve monster truck tükürdüğü" tepkisi yer aldı.

Aktivistler tesisi "su tabakasını kirletmek ve ürünleri için zaten kıt olan içme suyunu büyük miktarlarda tüketmekle" suçluyor.

2022 yılında açılacak olan Tesla'nın Berlin yakınlarındaki Gigafactory'si, Amerikan grubunun Avrupa'daki ilk üretim tesisi olup, kıtanın dört bir yanındaki tüketiciler için amiral gemisi SUV Model Y'yi üretecek.

Bu fabrikanın Brandenburg bölgesinin ormanlık bir alanında inşa edilmesi çevreci grupların tepkisini çekmişti. Tesla'nın üretim kapasitesini iki katına çıkaracak şekilde tesisi genişletme planları bu grupların endişelerini yeniden alevlendirdi.

Şubat ayında ilgili belediyenin sakinleri tarafından yapılan istişari oylamada büyük bir çoğunluk genişletmeye karşı oy kullanmıştı.