Almanya’da göçmen yanlısı belediye başkanlarına ölüm tehdidi

Almanya’da göçmenlere yönelik hoşgörülü bir politikadan yana olan belediye başkanlarına ölüm tehditleri gönderildi.

Alman polisine göre, göçmen yanlısı bir seçilmişini Neonazi sempatizanı bir kişi tarafından öldürülmesinden bir kaç gün sonra, en az iki belediye başkanına ölüm tehdidi gönderildi.

Ölüm tehdidi alanların Köln Belediye Başkanı Henriette Reker ve Kuzey Ren Vestpalya eyaletindeki küçük Altena kenti belediye başkanı Andreas Hollstein olduğu bildirildi. Her ikisi, daha önce de politik nedenlerden ötürü bıçaklı saldırıya uğramıştı.

BIÇAKLI SALDIRILAR

Ölüm tehditlerine ilişkin soruşturma başlatıldı. Henriette Reker, Ekim 2015’te ilticacıların kente gelmesine karşı çıkan ırkçı bir sempatizan tarafından uğradığı bıçaklı saldırı nedeniyle ağır yaralanmıştı. Reker, o tarihten beri polis koruması altında bulunuyor.

17 bin nüfuslu muhafazakar bir kentin belediye başkanı Andreas Hollstein ise 2017 yılı sonunda bıçaklı saldırıdan şans eseri kurtulmuştu. Hollstein’in belediye başkanı olduğu kent göçmenlerin entegrasyonu konusunda “model kent” olarak sunuluyordu.

BİR SEÇİLMİŞ ÖLDÜRÜLDÜ

Bu tehditler, Başbakan Angela Merkel’in muhafazakar partisi üyesi seçilmiş Walter Lübcke’nin kurşunla öldürülmesinden bir kaç gün sonrasına denk geldi. 65 yaşındaki üst düzey memur Lübcke, 2 Haziran günü Kasssel’in banliyösü Wolfhagen’deki evinin terasında vurulmuştu. Neonazi bağlantılı 45 yaşındaki bir şüpheli, geçen hafta sonu yakalandı. Walter Lübcke, 2015 yılında Hristiyan değerler adına kapıların göçmenlere açılmasını yüksek sesle savunmuştu. Bu nedenle aşırı sağcıların ölüm tehditlerine maruz kalmıştı.