Alman havaalanlarında güvenlik alarmı

Almanya’nın batısındaki bir çok havaalanında güvenlik alarmı verildi. Alman medyası “terörist bir tehditten” bahsediyor.

Perşembe akşamı ülkenin batısındaki bir çok havaalanında sıkı güvenlik önlemleri alındı. Bu havaalanları arasında Stuttgart, Karlsruhe/Baden-Baden, Friedrichshafen ve Mannheim havaalanları da var.

Havaalanlarında ağır silahlı polislerin devriye gezdiği görüldü. Federal polis, yeni bir emre kadar güvenlik tedbirlerinin devrede olacağını bildirdi.

Bir çok medya, aralarında biri radikal İslamcı olmak üzere dört kişinin havaalanı akışını gizli bir şekilde kayda aldığını yazdı. Polis bu bilgileri henüz doğrulamadı.

Tagesspiegel gazetesi, birkaç gün önce bir çok kişinin Stuttgart havaalanının bir gözetim kamerası tarafından tespit edildiğini belirtti. Bu kişilerin güvenlik kapılarının yanında bekledikleri ifade ediliyor.

Südwestrundfunk medya grubu ise Faslı makamların Alman mevkidaşlarını, Fransız-Alman sınırındaki bir havaalanına saldırı düzenleneceğine dair bir telefon görüşmesi tespit ettikleri konusunda haberdar ettiğini yazdı.