Afganistan’da DAİŞ saldırısı: 3 ölü

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinde bir bankanın önünde gerçekleşen bir intihar saldırısında üç kişinin öldüğü açıklandı.

Kandahar vilayeti Enformasyon ve Kültür Dairesi Başkanı Inamullah Samangani, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bu sabah New Bank of Kabul'un dışında bir intihar saldırısı meydana geldi, üç kişi öldü ve 12 kişi yaralandı" dedi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Abdul Matin Kani birkaç saat sonra AFP'ye yaptığı açıklamada, "İlk bilgilere göre, suç DAİŞ tarafından işlendi" dedi. DAİŞ çeteleri henüz saldırıyı üstlenmedi. 

Taliban'ın en üst düzey lideri Emir Hibatullah Ahundzade Kandahar'da inzivada yaşarken, hükümetin merkezi Kabil'de bulunuyor.

Saldırı yerel saatle 08:00'de gerçekleşti. Taliban yetkilileri bölgeyi hızla kordon altına aldı ve gazetecilerin fotoğraf ve görüntü çekmesini yasakladı. 

Taliban'ın Ağustos 2021'de iktidarı yeniden ele geçirmesinden bu yana Afganistan'da bombalı ve intihar saldırılarının sayısı azaldı. Ancak, DAİŞ gibi silahlı gruplar hala tehdit oluşturuyor. Ramazan ayının başlamasından bu yana son iki haftada Afganistan'da bir dizi patlama meydana geldi. Bunların çok azı resmi olarak açıklandı.