ABD ve Kuzey Kore yeniden görüşecek

ABD ile Kuzey Kore arasındaki nükleerden arınmaya yönelik müzakerelerin Pazar günü yapılacak bir görüşmeyle yeniden hızlandırılacağı duyuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bakan Mike Pompeo’nun Pazar günü Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile bir araya geleceği bildirildi.

Bakanlık sözcüsü Heather Nauert, Pompeo’nun Kim Jong-un ile görüşmesinin Pyongyang’da gerçekleşeceği bilgisini verdi. Nauert, görüşmelerin ana temasının Kuzey Kore’nin bu yıl içinde başlattığını duyurduğu nükleerden arınma süreci olduğunu kaydetti.

Sözcü, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Cumartesi ve Pazartesi günlerinde Kuzey Kore’nin yanı sıra  Japonya, Güney Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti’ne de ziyarette bulunacağını belirtti. Pompeo Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile görüşecek.

Kuzey Kore ile ABD arasında 2017 yılı boyunca nükleer ve balistik füze denemeleri  nedeniyle yaşanan kriz, bu yılın ilk aylarında sürpriz bir şekilde müzakerelerin başlamasıyla çözülme aşamasına girmişti. ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un arasında 12 Haziran’da Singapur’da bir görüşme gerçekleşmişti.