ABD: Deyrezor’daki ‘özel operasyon başarılı geçti’

Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, Deyrezor kentinde DAİŞ çetelerine yönelik özel birliklerle düzenlenen operasyonun ‘başarılı’ geçtiği duyuruldu.

Pentagon’dan yapılan açıklamada, daha önce Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından duyurulan operasyon doğrulandı. SOHR’un ‘operasyonda 25 DAİŞ çetesinin öldürüldüğüne’ dair iddiasının ‘oldukça abartılı’ olduğunun belirtildiği açıklamada, özel operasyonun ‘başarılı geçtiğinin’ altı çizildi.

Savunma Bakanlığı açıklamasında, Deyrezor’da DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyona bağlı özel birliklerce düzenlenen operasyonun amacının ise, ‘üst düzey DAİŞ üyelerinin yakalanması veya öldürülmesi ve bilgi toplanması’ olduğu kaydedildi.

Londra merkezli SOHR tarafından yapılan açıklamada ise, 1,5 saat kadar süren oerasyona en az 4 askeri helikopterin katıldığı ve çok sayıda çetenin cesedinin ele geçirildiği iddia edilmişti.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG)’nin bu operasyona ilişkin açıklamasında ise, saldırının üst düzey DAİŞ çetelerinin içerisinde olduğu bir DAİŞ konvoyunu hedeflediği duyurulmuştu.

Büyük oranda DAİŞ çetelerinin işgali altında olan Deyrezor vilayetinde rejim güçleri sadece Deyrezor kent merkezinin bir kısmında hakim. Vilayetin Haseke’nin batısına düşen birkaç bin kilometrekarelik alanı ise aylar önce SDG güçleri tarafından kurtarılmıştı.