ABD’de binlerce göçmen çocuk ailelerinden koparıldı

ABD’de göçmenlere yönelik sert politikaların devreye girdiği Nisan ayından bu yana binlerce yabancı çocuğun ailelerinden koparıldığı bilgisi verildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın göç düzenlemelerini sertleştirmesi ardından sınırlarda binlerce göçmenin girişi engellenmişti. Aynı zamanda çok sayıda göçmen de illegal bir biçimde sınırı geçtikleri gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Ancak binlerce göçmenin aralarında çocuklarıyla birlikte ABD’ye giriş yapmaları nedeniyle yaşanan sorunlar da biliniyor.

İç Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre, 19 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasında aileleriyle birlikte sınırı geçen en az bin 995 çocuk ailelerinden koparıldı. Bu çocuklarla birlikte sınırı geçen bin 940 yetişkin tutuklanırken, bu kişiler sınır polisi tarafından yapılacak soruşturma boyunca tutukevlerinde kalacak.

Çocukların tutuklanan ailelerden ayrılmasını savunan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, yasadışı göçe karşı ‘sıfır tolerans’ vaadinin uygulanmasından vazgeçmeyeceklerini söyledi. Sözcü, “Trump yönetimi açıkça ‘artık yasaları göz ardı etmeyeceğiz’ demişti” diye konuştu.