ABD bir askeri tatbikatı iptal ile 14 milyon $ ekonomi yapacak

ABD Savunma Bakanlığı, Güney Kore ile askeri bir tatbikatın iptali ile 14 milyon dolar ekonomi yapacakları tahmininde bulundu.

“Ulchi Freedom Guardian” olarak adlandırılan yıllık tatbikatların Ağustos ayında olması gerekiyordu. Ancak ABD Başkanı Donald Trump, Haziran ayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Singapur’da nükleerden arınma üzerine yaptığı tarihi görüşme ardından tatbikatları iptal etti.

Trump, “Savaş oyunlarını durduracağız, bu da bize büyük miktarlarda ekonomi yaptıracak” dedi. ABD Başkanı, “Uçaklar ve tüm bunlar için milyonlarca dolar harcıyoruz” diye ekledi.

Pentagon gözcüsü albay Rob Manning, Güney Kore ile yıllık askeri tatbikatların iptali ile 14 milyon dolar ekonomi yapacaklarını söyledi. Bu hesaplamanın nasıl yapıldığı konusunda bilgi verilmedi. Amerikan askeri bütçesine eklenen tatbikatların maliyeti 700 milyar dolara çıkıyor.

Güney Kore’de yaklaşık 28 bin 500 Amerikan askeri konuşlu bulunuyor. Güney Kore birlikleri ile düzenli olarak ortak tatbikatlar yapılıyor.

Ağustos ayında öngörülen ancak iptal edilen tatbikatlara 17 bin 500 Amerikan askerinin katılması planlanıyordu. Tatbikat iki hafta sürecekti.