AB yetkilisi Türkiye için İMF'yi adres gösterdi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun bütçeden sorumlu üyesi Günther Oettinger, AB bütçesinden Türkiye’ye yardım yapılmayacağını belirterek, İMF’yi adres gösterdi.

Türkiye’ye yönelik mali yardım önerisi Almanya’da ortaya atıldı. Almanya’da koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles, ekonomik kriz yaşayan Türkiye’ye mali yardımdan bulunulmasını önermişti.

Funke Medya Grubu’na açıklamada bulunan Oettinger ise AB bütçesinden Türkiye’ye doğrudan yardım yapılmasını reddetti.

Almanya'dan Türkiye’ye de yardım yapılmasının söz konusu olmadığına da vurgu yapan Oettinger, “doğru adresin Uluslararası Para Fonu (IMF)” olduğunu sözlerine ekledi.

Oettinger, Ankara’nın gerekiyorsa “dramatik gelişmeler ve ciddi durumlar” için kurulan IMF'ye başvurması gerektiğini ifade etti.

Aynı zamanda Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyesi olan Oettinger, Türkiye'deki siyasi gelişmelere de dikkat çekti.

Oettinger, “Ne yazık ki geçen yıllarda Türkiye'nin AB yolunda ilerleme değil gerileme kaydettiğini tespit etmek zorunda kaldık” dedi.

Avrupa Birliği’nin ABD’nin aksine daha “dostça ve adil” davrandığını savunan Oettinger, AB'nin Türkiye’ye yaptırım uygulamadığını söyledi.

Oettinger, Türkiye’deki ekonomik krizin aşılması için öncelikle "Ankara’nın doğru bir siyaset” izlemesi gerektiğini vurguladı.

Muhalefetteki Yeşiller partisinden milletvekili Cem Özdemir Alman Yazı İşleri Ağı’na yaptığı açıklamada Türkiye’deki ekonomik krizde dikkat çekti.

ÖZDEMİR: ERDOĞAN TÜRKİYE’Yİ BİR KÖLE GİBİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Türkiye’yi köle bir gibi esir alarak felakete sürüklediğini” görmekten büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Özdemir, krizin bir şans olabileceğine de işaret etti. Özdemir, "Belki de izlenen siyasi çizginin düzeltilmesi için bir şans yaratır” dedi.

DAĞDELER: ALMANYA’NIN YARDIM ETME İHTİMALİ KORKUNÇ

Bild gazetesine konuşan Alman Meclisi Türk-Alman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Sevim Dağdelen, Almanya’nın Türkiye'ye mali yardım yapmasını açık bir dille reddetti.

Sol Partili milletvekili Dağdelen, "Almanların vergileriyle toplanan paraların şimdi de Erdoğan rejimini sağlamlaştırmak kullanılması ihtimalinin korkunç” diye kaydetti.