İtalya’da İçişleri Bakanı’na mülteci soruşturması kesinleşti

İtalya’da mültecilerin ülkeye girişini engelleyerek hayatlarını tehlikeye attığı gerekçesiyle İçişleri Bakanı hakkında soruşturma açıldığı duyuruldu.

Sicilya’nın Palermo şehrinde bulunan savcılık tarafından yapılan açıklamada, daha önce Agrigente’de açılan soruşturmanın Palermo’ya alındığı bilgisi paylaşıldı. Soruşturmanın kesin olarak teyit edildiği vurgulanan açıklamada, İçişleri Bakanı Matteo Salvini ile kabine şefi hakkında ‘zorla alıkoyma’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ gibi suçlardan soruşturma açıldığı belirtildi.

Soruşturmanın Palermo’ya alındığının duyurulması ardından açıklama yapan Kuzey Ligi (Lega Nord) adlı partinin lideri de olan Salvini, ‘devletin bir organının bir diğer organına karşı soruşturma açtığını’ söyledi. Salvini, kendisinin ‘seçilmiş’ olmasını gerekçe göstererek, ülkesinin sınırlarını koruma görevi gereği mültecilerin girişine izin vermediğini savundu.

Salvini, soruşturmaya rağmen mültecilere karşı sertlik politikasından ‘bir milim dahi’ sapmayacağını da söyledi.

Söz konusu soruşturma ilk olarak Agrigente şehrindeki savcılık tarafından Akdeniz’de bir gemideki mültecilerin engellenmesi ve alıkonulması sonrasında açılmıştı.