İsrail bir otomobili vurdu, Hamas’tan roket atışları

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde bir Hamas üyesine ait otomobili vurdu. Filistinli İslamcı hareket ise İsrail’e yönelik roket atışlarında bulundu.

Gazze Şeridi’nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampı sakinlerine göre İssrail ordusu bir otomobili vurdu. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

İsrail ordusu yaptığı yazılı açıklamada, otomobilin “Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik patlayıcı ve yanıcı balon atma olaylarına karışan” bir aktiviste ait olduğunu belirtti. Saldırıda ayrıca, Hamas’ın iki gözlem noktasının da hedef alındığı belirtildi.

BALON TAKTİĞİ

Son bir kaç haftadır Gaze’den İsrail topraklarına uçurtmalar ve helyumla şişirilmiş balonlar gönderiliyor. Balonlara yanıcı bezler ve bazen küçük patlayıcılar da asılıyor. Bu yeni taktik ile, İsrail tarafındaki çorak tarım arazileri ve ormanlar yakılmaya çalışılıyor.

ROKET ATIŞLARI

İsrail’in otomobile yönelik saldırısında sonra Hamas, roket atışlarında bulundu. Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, İsrail saldırısı “hızlı bir misilleme hakkediyordu” dedi. Hamas sözcüsü, Filistin halkını savunmaya ve çıkarlarını korumaya hazır olduklarını ifade etti. Roket atışları sonucu İsrail tarafından herhangi bir zarar oluşmadığı bildirildi.