İsrail beş ayda ‘4 bin 500 Hizbullah hedefini’ vurdu

İsrail ordusu Gazze Şeridi’ndeki savaşın başından bu yana Lübnan ve Suriye’de Hizbullah’a yönelik 4 bin 500 hedefi vurduklarını açıkladı.

İsrail ordusu Salı günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde İsrail ile Hamas arasında beş ay önce başlayan savaştan bu yana Lübnan ve Suriye'de "yaklaşık 4.500 Hizbullah hedefini" vurduğunu duyurdu.

Bu saldırılarda Hamas'ın müttefiki olan Hizbullah'ın "300'den fazla" üyesinin öldürüldüğü iddia edildi. 

Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında İsrail-Lübnan sınırında her gün ateş teatisi yaşanması bölgesel bir patlama endişesine neden oluyor. 

HİZBULLAH’TAN 100’DEN FAZLA ROKET ATIŞI

Öte yandan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Bin-Gvir, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'a İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını arttırması çağrısında bulundu.

Bin-Gvir, "Gallant, ordu senin sorumluluğunda. Daha ne bekliyorsunuz? İsrail Devleti'ne 100'den fazla füze, 100 atış yapılıyor ve siz sessiz mi kalıyorsunuz? Şimdi tepki vermeye, saldırmaya, savaşmaya başlayalım" dedi.

Hizbullah, İsrail'in Pazartesi gecesi Bekaa'ya düzenlediği iki saldırıya misilleme olarak bu sabah İsrail hedeflerine "100'den fazla Katyuşa roketi" attığını duyurdu.