Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

İsrail 800 Suriyeli ‘beyaz bereliyi’ Ürdün’e tahliye etti

İsrail ordusu, Suriye’de silahlı grupların denetimindeki alanlarda faaliyet yürüten ‘Beyaz Bereliler’ isimli ‘yardım’ örgütünün 800 üyesi ve aile bireylerini Ürdün’e tahliye etti.

İsrail ordusuna göre, Beyaz Bereliler Suriye rejim güçlerinin ülkenin güneyinde ilerlemesi üzerine bölgeden tahliye edildiler. Tahliye operasyonunun ABD ve Avrupa ülkelerinin talebiyle gerçekleştiği bildirildi.

Ürdün yönetimi, Beyaz Bereli olarak adlandırılan Suriyelilerin Kanada, Almanya ve İngiltere’ye gönderileceğini bildirdi.

Beyaz Bereliler, özellikle yıkık binalar altında kalan kişileri çıkarma konusunda uzman olarak değerlendiriliyorlar. Silahlı gruplar ve ağır suçlar işleyen çete yapılanmalarının olduğu alanlarda faaliyet yürüten Beyaz Bereliler, İsrail ordusuna göre rejim tarafından tutuklanma veya infaz edilme tehdidi altındaydılar.

İsrail ordusu, “Bu istisnai bir insani davranıştır. İsrail Suriye savaşına müdahil olmama yönündeki politikasını ve Suriye rejimini Suriye topraklarında yürütülen tüm faaliyetlerin sorumlusu olarak değerlendirmeye devam etmektedir” dedi.

Beyaz Bereliler, bir çok kez çete grupları ile işbirliği yapmakla suçlandı. Aynı kişiler, Batılıların askeri müdahalesini tetiklemek için kimyasal saldırısı gibi mizansenler yapmakla da suçlandı.