İran ile Pakistan ilişkileri geriliyor

Pakistan’da konumlanan bazı grupların İran’da düzenlediği saldırılar ardından her iki ülkenin liderleri arasında yapılan telefon görüşmeleri ile sorunlar aşılmaya çalışılıyor.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Pakistan Başbakanı İmran Han ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani “Biz, eskiye dayanan dostluğumuzun terör örgütlerinin faaliyetleri etkisi altında kalmaması için çaba sarf etmeliyiz. Bu örgütlerin kimler tarafından finans ve silah desteği aldığını biliyoruz. Üçüncü bir ülkenin bu tür girişimlerle İran-Pakistan ilişkilerini zedelemesine izin vermemeliyiz.

Şu ana kadar biz Pakistan topraklarında bulunan teröristlerin birçok saldırısına maruz kaldık. Dolayısıyla terörizme karşı Pakistan hükümeti ve ordusuyla işbirliği yapmaya hazırız. Teröristlerin Pakistan’daki varlıklarının devam etmesi iki ülkenin ilişkilerini etkileyebilir” ifadelerini kullanarak iki ülke arasındaki ilişkilerin her an daha da gerginleşebileceğinin mesajını verdi.

Pakistan Başbakanı İmran Han ise görüşmede şunları belirtti: “Hükümet ve ordumuz teröristleri yok etmek için tüm gücünü kullanarak, terör örgütlerinin Pakistan topraklarından komşu ülkelere ve özellikle de İran’a saldırmasına izin vermeyecekti.

Teröristlerin sığınaklarına çok yakın olmuşuz. Yakın zamanda teröristlerle ilgili İran’a iyi haberler verilecek.”

İmran Han, Tahran-İslamabad ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğine de vurgu yaparak, “Umarım yakın zamanda Tahran’ı ziyaret ederim” diye konuştu.