İran’da koronavirüs öldürmeye devam ediyor

İran’da koronavirüsten ölenlerin sayısı 92'ye çıktı.

Koronavirüs salgını İran’da can almaya devam ediyor. Dün akşam üzeri İran Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, İran’da ölenlerin sayısı 92, tespit edilen vaka sayısı ise 2922 kişi oldu.
İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, dün akşam üzeri Tahran'da düzenlediği günlük basın toplantısında, son 24 saatte 15 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini açıkladı.

31 EYALETİN 30'UNDA GÖRÜLDÜ

Koronavirüsün Çin ve Kore’dan sonra en hızlı yayıldığı ülkelerden biri İran oldu. İran’ın 31 eyaletinden 30’unda virüs vakalarına rastlandı.  Ölümler ve bulaşan kişiler hakkında resmi açıklamaların gerçeği yansıtmadığı da belirtiliyor.

KABİNEYE DE VİRÜS BULAŞTI

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani,  İran'da Sağlık Bakanı Iraj Harirchi, Hükûmet Sözcüsü Ali Rebii, Cumhurbaşkanı Danışmanı Masume İbtikar ve çok sayıda milletvekili koronavirüse yakalanmıştı.

CUMA NAMAZLARI DA PARLAMENTO DA DURDU!

İran, salgından ötürü önce okul ve devlet kurumlarında tatil ilan etti. Virüsün bazı parlamenterlerde de görülmesi ve yine bir parlamenterin ölmesinden sonra parlamento çalışmaları süresiz bir şekilde durdu. En son cuma namazlarının da kılınmaması kararının alınması İran’da salgının ciddiyetini gözler önüne serdi.