İntihar bombacıları Uganda başkentini hedef alıyor

Polis, intihar bombacılarının Uganda'nın başkenti Kampala'yı hedef aldığını ve en az üç kişinin öldüğünü ve 30'dan fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

Motosikletli üç saldırgan, parlamento ve şehrin polis merkezi yakınında kendilerini havaya uçurdu.

Patlamaların ceset parçalarının sokaklara saçılmasıyla ölü sayısının artması muhtemel.

Amaq Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, DAİŞ çetelerinin saldırının arkasında olduğunu söyledi.

Saldırılar üç dakika arayla geldi. Yetkililer, kentin diğer bölgelerinde daha fazla bomba bulunduğunu söyledi.

Polis sözcüsü Fred Enanga, "Bomba tehditleri, özellikle intihar saldırganlarından hala aktif. Bu yerel terör hücrelerinin, özellikle de ADF tarafından oluşturulan intihar bombası ekibinin hala daha fazla üyesi olduğuna inanıyoruz" " dedi.

Polis, dördüncü bir saldırganın tutuklandığını ve patlayıcı bir yeleğin ele geçirildiğini söyledi.

Ölenler arasında iki polis memuru da bulunuyor. Patlamalarda beşi ağır olmak üzere otuz üç kişi de yaralandı.

Parlamento yakınında park halindeki araçlar alevler içinde kalırken, polis karakolu yakınında meydana gelen patlamada camlar kırıldı.

DAİŞ, Telegram kanalında bir açıklama yaptı ve ardından Amaq Haber Ajansı tarafından, saldırılarını üyelerinin gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yetkililer, 2019'da DAİŞ’e bağlılık sözü veren çete grubu olan Müttefik Demokratik Güçleri (ADF) suçlamıştı.

Aslen Uganda'da kurulan ama şimdi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde bulunan ADF, giderek artan bir şekilde DAİŞ adına saldırılar düzenliyor.

Son haftalarda çok sayıda bomba patlaması oldu. ADF, son yıllarda DAİŞ tarafından desteklendi ve bu, Uganda'da ilişki kurduklarından beri bağlantılı olduğu en büyük saldırı.

ADF, DAİŞ’in Orta Afrika Eyaleti olarak da biliniyor. Mozambik'te bir İslamcı grup aynı adı kullanıyor ve orada yerel nüfusa karışıyorlar. DAİŞ onlara taktik destek sağlıyor, propaganda kampanyalarını yürütmelerine yardımcı oluyor ve onlara yeni bir misyon kazandırıyor.