2.6 milyarı aşkın kişiye ‘evde kalın’ çağrısı

Tüm dünyayı saran Covid-19 pandemisi nedeniyle 2,6 milyarı aşkın kişiye evde kalmaları çağrısı yapıldı.

Hindistan’da izolasyon uygulamalarının bu gece yarısında yürürlüğe gireceği açıklandı. Böylece tüm dünyada evlerinde kalmaları çağrısı yapılan insanların sayısı 2,6 milyarı aştı. 1,3 milyar nüfuslu Hindistan’da mevcut durumda, 10 kişi hayatını kaybetti.

Çoğu ülke bunu zorunlu bir tedbir olarak geliştirdi. Zorunlu evde kalma tedbiri özellikle Hindistan, Birleşik Krallık, Fransa veya Kolombiya gibi ülkelerde uygulanırken, başka ülkeler de sokağa çıkma yasağı veya karantinaya başvurdu. Bazı ülkelerde ise tavsiye ile sınırlı kaldı.

VAKA SAYISI 400 BİNE YAKLAŞTI

Teşhisi konulan koronavirüs vakaları dünya genelinde 400 bine yaklaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 17 bini aştı. Çoğu ülkede sınırlı testler yapıldığı için, gerçek vaka sayısının çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

AVRUPA’DA 200 BİNDEN FAZLA VAKA VAR

Resmi vakaların 200 binden fazlası Avrupa’da bulunuyor. İtalya 63 bin 927 vaka ile Avrupa’da ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi 39 bin 673 vaka ile İspanya takip ediyor. Ölümlerin de 10 bin 732’si Avrupa kıtasına yaşandı. Avrupa bu haliyle, pandemiden en fazla etkilenen kıta olarak dikkat çekiyor.