İngiliz araştırması: 1,8 milyon kişi ölebilir!

Birleşik Krallık’ta yapılan bir araştırmaya göre, Covid-19 pandemisinin yayılmasını engellemeye yönelik sıkı tedbirler alınsa bile dünya genelinde 1,8 milyon kişi hayatını kaybedebilir.

Araştırma, Londra “Imperial College” tarafından yapıldı. Araştırmacılar matematik simülasyonlarına dayalı bu tahminlerin “kehanet” olmadığını kaydetti.

Araştırmaya göre, dünya genelinde yayılmayı engellemeye yönelik sıkı tedbirler alınsa bile 1,8 milyon kişi hayatını kaybedebilir.

Imperial College tarafından Mart ortasında yayınlanan bir önceki raporda salgının sadece Birleşik Krallık’ta 510 bin ölüme yol açabileceği ve nüfusun yüzde 81’ini etkileyebileceği ifade edilmişti.

Bu rapor özellikle metodolojik olarak bilim toplumu tarafından çok sayıda eleştiri aldı, ancak İngiliz hükümetinin salgına karşı strateji değiştirmesine neden oldu.

Aynı araştırmacılar, dünya genelinde hiçbir tedbirin alınmaması üzerine yaptıkları tahminlerde, ölü sayısının 40,6 milyona ulaşabileceği ve 7 milyar kişinin enfekte olabileceğini savunmuştu. Bu da 7,6 milyar nüfuslu dünyanın neredeyse tüm sakinlerinin enfekte olacağı anlamına geliyordu.

Daha sonra farklı bölgeler ve etkenleri hesaba katan araştırmacılar, bu kez 1,85 milyon kişinin ölebileceği ve 470 milyona yakın kişinin enfekte olabileceği sonucunu çıkardı.