‘Zülküf Gezen Mazlum Doğan’ın ruhunu yeniden yaşattı’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridin kırılması amacıyla fedai eylem yapan Zülküf Gezen için Avrupa’nın birçok merkezinde eylemler düzenlendi.

Almanya’nın Giessen kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar Zülküf Gezen’i anarak, açlık grevi direnişlerini selamladı. Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması amacıyla bir miting ve yürüyüş düzenledi.

Berliner Platz’da düzenlenen eyleme yaklaşık 100 Kürdistanlı katıldı.

Eylemde, günün anlamına ilişkin konuşmalar ve açıklamalar ardından kitle “Yaşasın zindan direnişleri”, “Çocuk katili Erdoğan”, “Yaşasın uluslararası dayanışma”, “Katil Erdoğan”, “DAİŞ şefi Erdoğan”, “Almanya finanse ediyor, Türkiye bombalıyor” ve Leyla Güven atılan sloganlar eşliğinde

Kirchenplatz’a kadar yürüdü.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de Kürdistanlılar eylemdeydi.

Hauptwache’de bir araya gelen onlarca Kürdistanlı ve dostları Zülküf Gezen’in ve Starsburg'da açlık grevinde bulunan eylemcilerin fotoğraflarını taşıdı.

Eylemde sık sık “Biji berxwedane zindana”, “Şehid namirin”, “Terörist Erdoğan”, “Terörist Türkiye” sloganları atan kitle, bildiri dağıttı ve konuşma yaptı.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde de Kürdistanlılar, tecridi protesto etmek, açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla WRD’de sivil itaatsizlik eylemi yapıyor.

Köln’de yaşayan Kürdistanlılar da destek için TV kanalı önündeki bekleyişini sürdürüyor.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde de Zülküf Gezen’in eylemine dikkat çekmek amacıyla bir eylem yapıldı.

Kitle, Zülküf Gezen’in fotoğraflarını taşıdı.

Eylemde bir konuşma yapan DKTM Hildesheim eşbaşkanı Şêx İskender Torba, “Zülküf Gezen, başta Önder Apo üzerindeki tecridi kırmak, Leyla Güven’in eylemine dikkat çekmek ve açlık grevinde olan arkadaşlarının sesi olabilmek için fedai bir eylem yaptı. Heval Zülküf Gezen, bu eylemiyle Mazlum Doğan’ın ruhunu tekrar yaşatmıştır” dedi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde de bir eylem düzenlendi. Açlık grevi direnişlerine karşı Avrupa devletlerinin sessizliğinin de kınandığı eylemde yapılan konuşmada, “Sesizlik öldürür, sizin sessizliğiniz bizim Zülküflerimizin hayatını feda etmesine sebep. Bağlı bulununduğunuz uluslararası insan hakları sözleşmelerindeki sorumluluklarını uygulamanızı istiyoruz” denildi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de Gar edu Nord’a eylem ve yürüyüş yapıldı.

Kürtler ve dostları, Zülküf Gezen’i anmak amacıyla bir eylem düzenledi.

Kitle, “Şehit namırın”, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedane zindane” sloganları attı.

Öcalan, Zülküf Gezen, Leyla Güven ve Strasbourg açlık grevcilerinin pankartlarının taşındığı eylem Strasbourg-Saint Denis’deki DKM’ye kadar sürdü.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de Kürdistanlılar eylemdeydi. Rennes belediyesi önünde bir araya gelen kitle, Gezen ve açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarını taşıdı. Sık sık, “Şehid namirin”, “Faşist Erdoğan” ve “Öcalan’a özgürlük” sloganı eylemde atıldı.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da da Gezen’i anmak ve cenazesinin korsanvari bir şekilde kaçırılarak gece yarısı toprağa verilmesi protesto edildi.

Politeknik Üniversitesi’nden başlayan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Öcalan posterleri ile PKK, KCK, HPG, YPG bayraklarının taşındığı eylemde sık sık, “Şehit namirin”; “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana zinadana”, “Zülküf Gezen ölümsüzdür”, “Ey şehit xwinate erde namine”, “Katil Türkiye” sloganları attı.

Türk büyükelçiliği önünde ise bir miting düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan mitingde NÇM adına Metin Bingöl bir konuşma yaptı. Bingöl, “Bizim yetersizliğimiz yüzünden, bizim yapamadığımızı heval Zülküf Gezen yaptı. Önder Apo için fedaice şahadete ulaştı” dedi.

Konuşmadan sonra kitle sloganlarla eylemini bitirdi.