'Yürütülen savaşın öncüsü komutan Egîd'in direniş ruhudur'

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da, Kürdistan gerillasının efsanevi komutanı Mahsum Korkmaz'ın (Egîd) şahadetinin 32'nci yıl dönümü vesilesiyle anma düzenlendi.

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da Navenda Çanda Kürdistan, Kürdistan gerillasının efsanevi komutanı Mahsum Korkmaz'ı (Egîd) andı. Anma komutan Egîd şahsında tüm Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Anmada Kürt siyasetçiler Metin Bingöl ve Lezgin Varto birer konuşma yaptı. Komutan Egîd'in şahadetinin 32. yıldönümüne ilişkin konuşan Metin Bingöl, "Bugün bizim için çok önemli bir gün PKK'nin atmış olduğu ilk kurşunun sahibi şehit Egîd'in şehadet günü. Şehit Egîd, karanlık günlerimizi aydınlatan ilk kıvılcımın ilk merminin sahibidir. Şu an yürütülen savaşın öncüsü heval Egîd'in direniş ruhudur. Biz bu ruhla kazandık ve kazanmaya devam edeceğiz" dedi.

Kürt Özgürlük Hareket'inde yer alan komutanların kendilerine şehit Egîd'in mücadelesini esas aldığını belirten Lezgin Varto ise şunları ifade etti: "Heval Egîd'in partiye bağlılığını, partideki duruşunu bilmek gerekiyor. Ön sezileri kuvvetli ikna kabiliyeti, pratik zekası olan ve yaşamı güzelleştiren bir arkadaştı. Heval Egîd, sadece komutanlığıyla değil, yaşamdaki yoldaşlık ilişkisiyle de kendini ispatlamıştı."