'Yarın Canabiere meydanında binler olalım’ çağrısı

Güney Fransa’da “Önder Apo’ya Özgürlük Yürüyüşü” ikinci gününde Marsilya’ya ulaştı. Eylem Tertip Komitesi, “Önder Apo’nun etrafında kenetlenmek için” yarın Canabiere meydanında buluşmaya çağırdı.

Güney Fransa'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 158 kişi ile 3 günlük yürüyüş, ikinci gününü geride bıraktı.

Bugünkü yürüyüşlerine kaldıkları Marignane Belediye binası önünde yine kitlesel bir şekilde uğurlanan eylemciler, aralıksız yağan yağmura aldırmadan Marsilya’ya vardı.

Eylemciler yarın saat 10.00’da Canabiere meydanında binlerle buluşup Avrupa Parlamentosu Temsilciliği önünde bir miting gerçekleştirecek.

Eylem Tertip Komitesi, iki gündür yürüyen eylemcileri selamlayarak, yarınki yürüyüş için hazırlıklarının tamamlandığını aktardı.

Herkesi eylemin başlangıç noktası olan Canabiere meydanında binler olarak buluşmaya çağıran Komite, ”Önder Apo etrafında kenetlenip Uluslararası Komplo’nun boşa çıkarıldığını haykıracağız ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü isteyeceğiz. Kürt halkını hiçe sayamazsınız, diyeceğiz. Şubat’ın 17’sinde yüz binlerce kişi Köln’e akacağız” dedi.