Xerib, HPG ve MLKP’li şehitler Atina’da anıldı

Türk rejimin hava saldırılarında hayatını kaybeden KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerib, 21 Mart Newroz şehitleri ve MLKP’li şehitler, Yunanistan’ın başkenti Atina’da anıldı.

Atina’daki anma Yunanistan Eylem Birliği Kuzey Kürdistan Türkiye Platformu tarafından gerçekleştirildi.

Anmada, 5 Temmuz’da Kandil’e düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden Xerib, 21 Mart’ta düzenlenen hava saldırılarında hayatını kaybeden 5 gerilla ve 10 Temmuz’da Dersim’de hayatını kaybeden MLKP ve HPG’li gerillalar anıldı.

21 Mart Newroz günü Kandil alanına yapılan hava saldırısında gerilla mücadelesinin ilk komutanlarından Sinane Sor (Ali Aktaş), KCK dış ilişki kadrosu Serhat Varto ile Navdar Sinegir, Serhat Şafak ve genç savaşçı Şiyar Faraşin hayatını kaybetmişti.

10 Temmuz’da Dersim’de düzenlenen hava saldırısında ise MLKP/FESK Dersim Kır Gerilla Birliği’nin komutanı Taylan Kutlar (Adil Yıldırım), gerilla Hıdır Çallı (Özkan Aslan) ile üç HPG gerillası hayatını kaybetmişti.

Anmanın gerçekleştiği Kürdistan Kültür Merkezi salonuna hayatını kaybeden savaşçıların fotoğrafları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları asıldı.

Salonda ayrıca PKK, Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) ve sosyalist bir çok örgütün bayrakları da yer aldı. Şehitler anısına bir sinevizyon gösteriminin izlendiği etkinlikte, Şehit Aileleri, TKP-ML, DKP, MLKP ve MKP adına açıklamalar yapıldı. Ayrıca Kürt siyasetçi Fevzi Köz de, şehitleri anan bir konuşma yaptı