Viyana ve Helsinki’de Öcalan için eylem

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de ise parlamento önünde bir eylem düzenlendi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için Kürt gençleri merkez tren istasyonunda sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

Viyana merkez tren garında toplanan gençler ellerinde Öcalan posterleri ve “Önderliğimize uzanan eller kırılacak” yazılı pankart ile saat 16:00 da eyleme geçti.

Eylemde sık sık “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganları atan gençler bildiri de dağıttı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Öcalan’dan haber alıncaya kadar her gün eylemde olunacağı dile getirildi. “Amacımız onun güvenliği ve sağlığı kadar özgürlüğüdür” de denilen eylem yaklaşık 1 saat sürdü.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yarın ise Parlamento önünde eylem yapılacak.

HELSİNKİ

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’deki Kürdistanlılar da dün akşamdan bu yana aralıksız eylem düzenliyor. Dün akşam saatlerinde Vatana Havalimanı’nda sivil itaatsizlik eylemi düzenleyen Kürdistanlılar sabah saatlerinde de Parlamento önünde eylem yaptı.

Eylemde parlamenterlere, Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine ilişkin dosya da sunuldu.