Uzun Yürüyüş’ün beşinci etabı Nantes kentinde gerçekleşti

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Fransa’nın başkenti Paris’te başlatılan Uzun Yürüyüş’ün yeni etabı Nantes kentinde gerçekleşti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Fransa’da yapılan 25 günlük uzun yürüyüş 5. gününde Fransa’nın Nantes kentinde devam etti.

Yürüyüş yerel saat ile 13:00’da Ticaret Meydanı’nda (Place du Commerce) başladı.

Eylemciler yürüyüş sırasında çevredeki halk ve esnafa bildiri dağıttı. Fransız esnaf ve kurumları da ziyaret eden eylemciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecrit şartlarına dair bilgilendirme dosyaları sundu. Eylemin amacına ilişkin hoparlörlerden de bilgilendirmeler yapıldı.

Ayrıca yol boyunca toplanan kartpostallar, İmralı’da mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a gönderildi.

Akşam saatlerinde Nantes Halk Merkezi’nde geniş katılım bir halk toplantı yapılması öngörülüyor.

Yürüyüşün dördüncü günü olan 25 Ocak’ta Vannes kentinde, dört kişilik ırkçı bir Türk grubu provokasyonda bulunmuştu.  Ancak yürüyüşçüler soğukkanlılığı sayesinde saldırganlar alandan uzaklaştırılmıştı.

25 gün sürecek ve finali 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde yapılacak uzun yürüyüşün yarınki etabı, Fransa’nın Rennes kentinde gerçekleştirilecek. Rennes’de ayrıca sürgündeki Kürt siyasetçi Hatip Dicle’nin katılımıyla bir halk toplantısı gerçekleştirilecek.