Uzun Yürüyüş dördüncü gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Paris’ten başlatılan Uzun Yürüyüş 4. gününde Fransa’nın Vannes kentinde sürdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Fransa’nın başkenti Paris’te başlatılan Uzun Yürüyüş çeşitli eylem ve etkinliklerle devam ediyor.

Fransa’nın başkenti Paris’ten Strasbourg’a doğru başlatılan 25 günlük uzun yürüyüş 4. gününde Fransa’nın Vannes kentinde sürdü.

Yerel saat ile 13:00’da başlayan yürüyüş saat 16:00’da Gambetta’ya kadar devam etti.

Eylemciler yürüyüş boyunca çevredeki halk ve esnafa binlerce bildiri dağıttı. Fransız esnaf ve kurumları da ziyaret eden eylemciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecrit şartlarına dair bilgilendirme dosyaları sundu.

Yürüyüş boyunca Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için slogan atan eylemciler çevredeki Fransızları da bilgilendirmek hoparlörlerden açıklamalar yaptı.

Yürüyüşün ardından, eylemciler ve bazı Kürt dostları Gambtta Meydanı’nda Kürtçe müzik eşliğinde halaylar çekerek coşkularını ve bu yoldaki kararlılıklarını gösterdi.

Daha sonra, önceki kentlerde olduğu gibi, yol boyunca imzalanan kartpostallar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mutlak tecrit altında tutulduğu İmralı’ya gönderildi.

25 gün sürecek ve finali 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde yapılacak uzun yürüyüşün cuma günkü etabı Nantes kentinde gerçekleştirilecek. Nantes’ta ayrıca saat 18:00’de halk toplantısı ve bir müzik dinletisi de gerçekleştirilecek.