Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Uppsala NCDK 4. Kongresini gerçekleştirdi

İsveç’in Uppsala ilinde çalışma yürüten Demokratik Kürt Toplum Merkezi 4. Kongresini dernek lokalinde gerçekleştirdi.

Efrîn ve devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından divanın seçilmesiyle başlayan kongrede Türkiye ve Rojava’daki gelişmeler tartışıldı.

Söz alan delegeler, Türk işgali sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalan Kürdistanlıların çok güç koşullarda yaşamlarını sürdürdüklerine dikkat çekti. Halka insani yardım gönderilmesi için Uppsala ilinde aktif bir yardım kampanyası örgütlenmesinin önemini ele aldı.

Kongreye katılan Alevi Derneği yöneticileri de, kongreye katılmalarının iki örgüt arasındaki ortak çalışmaların başlangıcı olduğunu ve bundan sonra işbirliğini daha da geliştireceklerini söyledi.

Sol Partili Uppsala Belediye Şube Müdürü Ilona Szatmari Waldau, kongreye gönderdiği mesajda Sol Parti’nin Türk devletinin katliam ve baskılarına karşı direnen Kürt Halkının yanında olduğunu belirterek Türk devletinin Efrîn işgalini kınadıklarını belirtti.

PKK’nin değil Kürt halkının varlığı, dili ve kültürünü yok etmek için Türk devletinin terör uyguladığına dikkat çeken Waldau, Sol Parti’nin PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkarılması için girişimde bulunduklarına vurgu yaptı.

Çalışma raporunun okunması ve mali raporun ibra edilmesinden sonra 27 Kürdistanlının yer aldığı yönetim oluşturuldu. Eş başkanlıklarına da Muhammed Nur ve Tara Zirjan getirildi.