Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

Türk devletinin Kürdistan'da yaptığı katliam ve işgal saldırıları Almanya'nın Bremen, Frankfurt, Hannover ve Kassel şehirlerinde yapılan eylemlerle protesto edildi.

Türk devletinin saldırılarına karşı Almanya'nın birçok şehrinde protesto eylemleri yapıldı.

Bremen'de Cemevi, DKTM, YNK, Yekiti Suri, PYD gibi kurum ve kuruluşların yanı sıra yüzlerce Kürdistanlının katıldığı bir miting düzenlendi. Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına tepki gösterilen mitingde, saldırılarda bugüne kadar onlarca sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. Yine saldırılar sonucu halkın köylerini terk etmek zorunda kaldığına dikkat çekilen mitingde, Güney hükümetinin işgal karşısındaki sessizliğine de tepki gösterildi. Mitingde ayrıca Türk devletinin insanlık suçlarına karşı AB ülkelerine tutum alma çağrısında bulunuldu.

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt Şehrinde DTKM ve Demokratik güç birliği öncülüğünde yapılan yürüyüş ve miting ile Türk devleti protesto edildi. Frankfurt Tren garında toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve dostları saat 17.00'da yürüyüşe başladı. 'Türk devleti elini Rojava ve Şengal'den çek' pankartının taşındığı eylemde, sık sık 'Katil Erdoğan', 'Bijî berxwedana Şengalê', 'Yaşasın Rojava devrimi' sloganları atıldı. Yürüyüş Hauptwache meydanında mitinge dönüştü. Mitingde yapılan Almanca konuşmalarda, AKP-MHP faşizmine karşı mücadelenin daha güçlenmesi ve Avrupa devletlerinin Türk devletinin saldırılarına karşı üzerine düşeni yapması gerektiği belirtildi.

KASSEL

Kassel Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwanên Azad öncülüğünde "Kürdistan'daki katliamı durdur, Türkiye'ye silah ihracatını durdur" sloganıyla bir eylem düzenlendi. Saat 18:00'da Halit Meydanda toplanan yüzlerce kişi ellerinde TEV-DEM, YPG, YPJ bayrakları ve Türk devletinin işgal girişimlerini anlatan pankartlarla KMW (Krauss-Maffei Wegmann) silah fabrikası önüne kadar yürüdü. Erdoğan ve Alman devletinin işbirliğine ilişkin bildirinin okunduğu eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.

HANNOVER

Hannover kentinde de işgal saldırıları Türk konsolosluğu önünde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde Zilan’ın posterlerinin yanı sıra TJK-E, YPG, YPJ ve TEV DEM bayrakları taşındı.

Eylem Hannover Demokratik Toplum Merkezi eşbaşkanı Yaser Alp, FED-DEM Eşbaşkanı Hekima Yousef ve FED-DEM Aşağı Saksonya eyalet Sözcüsü Letif Karakaş’ın konuşmaları ardından sloganlarla sona erdi.