Temelli: Adalet arayışımız sürüyor

HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli,  "Büyük bir adaletsizlik ve hukuksuzluk söz konusudur. Türkiye’de bağımsız ve tarafsız bir yargıdan bahsetmek bugün için mümkün değildir. Burada bir adalet arayışı sürüyor" dedi.

HDP'nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın AİHM Büyük Daire’sindeki davasının duruşması görüldü. Duruşmayı, Eş Genel Başkan Sezai Temelli, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, Mardin Milletvekili Pero Dündar ve avukatlar takip etti. Duruşmanın ardından Temelli ve Demirtaş’ın avukatları ile davayı takip eden hukukçu Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, AİHM önünde basın açıklaması yaptı.

TEMELLİ: HUKUKSUZLUK TEŞHİR EDİLDİ

Temelli'nin açıklaması şöyle:
"Biraz önce tanık olduğumuz mahkeme aslında Türkiye’deki büyük talihsizliğin ve hukuksuzluğun teşhir edilmesi için önemliydi. Her şeyden önce Selahattin Demirtaş davası Türkiye açısından çok büyük bir öneme sahip. Bu dava boyunca savunmadaki arkadaşlara özellikle teşekkür ediyorum. Sadece bir savunma yapmıyorlar aslında, Türkiye’deki bu büyük adaletsizliğe karşı çok güçlü bir mücadeleyi sahipleniyorlar. Emeklerine teşekkür ediyorum.
Özellikle dokunulmazlıkların kaldırıldığı süreçte başlayan bu büyük adaletsizlik aslında tüm arkadaşlarımızın, başta Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve diğer vekil arkadaşlarımızın alıkonulmasına dönüşmüştür. Büyük bir adaletsizlik ve hukuksuzluk söz konusudur. Türkiye’de bağımsız ve tarafsız bir yargıdan bahsetmek bugün için mümkün değildir. Talimatla hareket eden ve talimatla kararlar veren ve bu talimatla aslında adaletsizliği büyüten bir yargı sistemi Türkiye’de geçerli. Bugün tam da bu yargı sistemine karşı burada bir adalet arayışı sürüyor. Umuyorum bu adalet arayışı gecikmez. Bir an önce içerideki (mahkemedeki) olumlu hava karara yansır ve bir sonuca ulaşırız. Buna bağlı olarak bu büyük adaletsizliğe son veririz. 

'YARGI ADETA ARAÇ OLDU'

Bugün Türkiye’deki iktidar, demokratik siyaseti tasfiye etmek, kendi otoriter rejimini sürdürebilmek için yargıyı adeta bir araç haline getirmiştir. Umuyorum ki bu davanın örneğiyle ve bu dava sonucunda bu sürece hep beraber son verebiliriz."