Tecride ilişkin Uluslararası Af Örgütü’ne dosya verildi

Bern’de yaşayan Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için eylem düzenleyip Uluslararası Af Örgütü’ne dosya teslim etti.

İsviçre'nin başkenti Bern’de yaşayan Kurdistanlılar Bern Bahnhof önünde bir araya gelerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti. Abdullah Öcalan posterleri ve KCK bayrakları açan Kurdistanlılar, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Abdullah Öcalan’a özgürlük” sloganları attı. 

Eylemde konuşan Bern Kürt Kültür Derneği Eşbaşkanı Mine Çetinkaya, CPT başta olmak üzere sözde insan hakları kuruluşlarının ikiyüzlü davrandığını kaydetti. Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının önderi olduğunu dile getiren Çetinkaya, “Önderi tutsak olan bir halk da tutsaktır” dedi.

Daha sonra konuşan HDP Amed Milletvekili Musa Farisoğulları, Abdullah Öcalan’ın dört duvar arasında 24 yıldır direndiğini belirtti. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin komplonun devamı olduğunu kaydeden Farisoğulları, uluslararası kamuoyunun bu hukuksuzluk karşısında sessiz kalmasını eleştirdi. Kürtlerin her yerde bu tecride karşı çıkması gerektiğini vurgulayan Farisoğulları, Abdullah Öcalan özgür kalana kadar mücadelenin büyütülmesi çağrısında bulundu. 

Almanca hazırlanan metin okunduktan sonra eylemciler adına bir grup, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi içeren bir dosyayı Uluslararası Af Örgütü’ne (Amnesty International) teslim etti.