Sydney’de Paris ve Roboski katliamı anması

Paris ve Roboski’de gerçekleşen katliamların yıldönümleri dolayısıyla Avustralya’nın Sydney kentinde bir anma etkinliği düzenlendi.

Sydney Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) yapılan ama toplantısında kentte yaşayan Kürtler ve birçok Kürdistani parti sözcüsü katıldı.

YNK Avustralya Sözcüsü Dr. Muhafiq Soran ve YNK üyeleri de katılımcıları arasında yer aldı.

Ey Raqîb marşı eşliğinde saygı duruşu ile başlayan anma toplantısına HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, görüntülü bağlanarak Roboski katliamı faillerinin halen yargılanmadığını belirtti.

Encü, hem Roboski hem de Paris katliamlarında adalet yerini buluncaya kadar mücadeleyi daha da güçlendireceklerini vurguladı.

Tertip komitesi adına yapılan konuşmada 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te üç Kürt kadın devriminin katledilmesinin 10’uncu yıldönümüne girildiği belirtilerek,  “Bu katliamların biran önce gün yüzüne çıkması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” denildi.

Açıklamada, “Fransa devleti bu sessizlikten derhal vazgeçmeli ve Kürt halkının adalet talebine kulak vermeli ve sorumluluğunu yerine getirmeli” diye belirtildi.