Stuttgart gençliğinden Uzun Yürüyüş için çağrı

Stuttgart’taki Kürt gençler, 5-10 Şubat tarihlerindeki Uzun Yürüyüş’e katılım çağrısı yaptı.

Kurdistanlı gençler “Ji bo Azadiya Rêber Apo, Werin Cenga Azadiyê” şiarıyla, 5-10 Şubat tarihlerinde Almanya’nın Heilbronn kentinden başlayıp, Freiburg kentinde sonlandırılacak Uzun Yürüyüş için tüm Avrupa gençlerine bir açıklamayla çağrıda bulundu.

Almanya’nın Stuttgart kentinde gerçekleştirilen açıklamada gençler, İmralı tecrit ve işkence sistemine karşı “Stuttgart’ta yaşayan gençler olarak sessiz kalmıyor ve bu durumu kabul etmiyoruz" dedi.

Açıklamada şöyle denildi:

“ Yaklaşık iki yıldır Önder APO’dan bir haber alamıyoruz. Ne avukatları ne de ailesi görüş sağlayamıyor. Önder APO’nun sağlık durumundan endişeliyiz, bunun için bir netleşme talep ediyoruz. Artık yeter! Önder APO’nun özgürlük zamanı geldi. Önderliğin fiziki özgürlüğü için altı gün boyunca Heilbronn’dan Freiburg’a kadar yürüyeceğiz. Faşist Türk devletinin ve İmralı’daki yaşanan insanlık suçlarına karşı gençliğin gücü bu yürüyüşte birleşecektir. Şehît Veysi Taş ve Şehit Mehmet Akar’ın yaptığı eylemiyle Önder APO için bir ateşe dönüşmüşler ve bu Kürt halkının, Önder APO’nun özgürlüğü için kararlılığını  göstermiştir. Bunun için gençler bu çağrıda kendilerini görmelidir. Bunun için 4 Şubat’ta Heilbronn’a gelin ve Ludwigsburg, Stuttgart, Böblingen Reutlingen, Tübingen, Offenburg, Lahr Freiburg’a kadar bizimle yürüyün. Biz Stuttgart gençliği olarak gençleri bizimle Uzun Yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz. Gelin, hep beraber gençliğin ateşini yayalım. Faşist Türk devleti ve ittifaklarına karşı mücadele edelim. Bu dünyayı değiştirmek için gücümüz var. Berlin gençliği siz de var mısınız? Önder APO’nun özgürlüğü aynı zamanda bizim özgürlüğümüzdür.”