Strasbourg’daki oturma eylemi yeni katılımlarla devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle AK önünde üçüncü gününe giren oturma eylemi, birçok ülkeden yeni katılımlarla devam ediyor.

Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) ile Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından Avrupa Konseyi (AK) önünde başlatılan Öcalan’a özgürlük oturma eylemi üçüncü gününde.

Her gün Almanya, Fransa ve İsviçre’nin farklı kentlerinden KCDK-E ve TJK-E bileşimleriyle Ciwanen Azad üyelerinin katıldığı eyleme bugün yeni kentler dahil oldu. Eylemin üçüncü gününde Almanya’nın Dortmund, Essen, Bielefeld, Stuttgart, Darmstadt; İsviçre’nin Bern, Basel, St-Gallen, Zürih kentleriyle Fransa’nın Alsas ve Loren bölgelerinden Kürtler katılıyor.

ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ TALEBİ SLOGANLARLA HAYKIRILDI

Üçüncü güne saygı duruşu ve günlük yapılacaklara ilişkin kısa bir değerlendirmeyle başlayan eylemciler, saat 10.00 itibariyle yüzlerini AK’ye dönerek 15 dakika boyunca sloganlar attılar. Sloganlarda Öcalan’a özgürlük talebi öne çıkarken, “Kahrolsun faşist Türk rejimi’ sloganı da atıldı.

TJK-E TARAFINDAN EKİM ŞEHİTLERİ KONULU TOPLANTI VERİLDİ

Daha sonra ise TJK-E sözcüsü Dilşa Osman tarafından Ekim şehitlerinin konu alındığı bir toplantı verildi. Osman toplantıda, 29 Eylül’de Amed’de yaşamını yitiren YJA-Star gerillası Gülnaz şahsında tüm Ekim şehitlerini andı. Ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Ekim 1998’den itibaren bedenini ateş veren şehitler ile 2015 yılında Ankara Garı’nda katledilen yüzün üzerindeki devrimciler de anıldı.

Oturma eylemcileri daha sonra saat 12.00 gibi Sterk TV tarafından düzenlenen Kürtçe programa katılarak görüşlerini dile getirdiler. Eylemciler daha sonrasında ise Medya Haber tarafından hazırlanan Türkçe canlı yayın programına katıldılar.

AKPM’DEKİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Öte yandan oturma eylemine katılanlar tarafından oluşturulan bir heyet ise, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) oturumları vesilesiyle AK binasında görüşmeler yapıyor.

Bugün PYD tarafından Rojava üzerine bir sunum yapılırken, heyet üyeleri ise Avrupalı parlamenterlerle görüşüyor.

Yine öğleden sonra İtalyan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin oturma eylemini ziyaret etmesi ve konuşma yapmaları bekleniyor.