Stockholm Efrîn için ayakta

Türk ordusu ve ÖSO çetelerinin  Efrîn kentine yaklaştıkları haberlerinin üzerine İsveç'in başkenti Stockholm'de meydanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Stockholm'u eylem alanına dönüştürdü.

Saat 18.00 sularında bir grup Kürdistanlı, Türk devletinin saldırılarını kınamak için Stockholm Tren Garı'nda eylem başlattı. ” Efrîn'i koru”, ”Efrîn'de Türkiye'nin soykırımını durdur” ve ”Erdoğan'ı durdur, Kahrolsun faşizm” yazılı pankratları açan ve Türk devletinin katlettiği sivillerin resimlerini taşıyan eylemciler, sık sık ”Türk ordusu  Efrîn'den defol”, ”Katil Erdoğan, iki yüzlü Rusya”, ”Kanlı ellerinizi  Efrîn'den çekin” sloganlarını attı.

Konuşmalar yaparak Türk devletinin  Efrîn'e yönelik saldırı ve katliamları hakkında bilgilendiren eylemciler, Birleşmiş Milletler'e aldığı ateşkes kararının arkasında durma ve Türkiye'ye müdahale etmesi çağrısı yaptılar.

Aleviler, Türkiyeli ve İsveçli devrimciler de gruplar halinde Tren Garı'na gelerek eyleme katıldı.

Ciwanên Azad üyesi bir grup genç de Stockholm'un en işlek caddelerinden Vasagatan'ın bir şeridini taşıt trafiğine kapatarak bir eylem gerçekleştirdi. ” Efrîn'i koru” pankratını açan gençler yarım saat süren eylem süresince Türk devleti ve ÖSO çetelerini kınayan sloganlar attı.

Daha sonra yürüyüşe geçerek Tren Garı'ndaki gruba katılmak isteyen gençlere polisin müdahale etmesi üzerine gençler ve polis arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Polis bir Kürt gencini göz altına almasını protesto eden eylemciler, arkadaşları serbest bırakılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Göstericiler ile polis arasında yapılan görüşmelerden sonra genç serbest bırakıldı.

Eylemciler, Tren Garı'ndan Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin bulunduğu Fridhemsplan semtine doğru yürüyüşe geçti. 3 kilometrelik yürüyüş sırasında Türk devletini kınayan sloganlar atıldı.  Efrîn'le dayanışmanın süreceği mesajı verildi.

Pazar günü de saat 14.00 sularında Dışişleri Bakanlığı binası önünde Türk devletinin  Efrîn'e yönelik saldırılarını kınamak için kitlesel bir eylem gerçekleştirilecek.